ميراث آريا(chtn) - اين تحريم‌ها که لايحه‌ي آن روز پنج‌شنبه در سناي آمريکا تصويب شد، شرکت‌هايي را که براي ايران بنزين صادر مي‌کنند يا به گسترش قابليت پالايش نفت در ايران کمک مي‌کنند به وسيله‌ي اقداماتي از قبيل خودداري از دادن وام يا هرگونه کمکي از جانب موسسات مالي آمريکايي به آنها تنبيه مي‌کند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، مجلس نمايندگان آمريکا نيز لايحه‌اي مشابه لايحه‌ سنا را تصويب کرده است. پيش از اين‌که اين لايحه به يک قانون تبديل شود، اختلافاتي که بين دو لايحه‌ي سنا و مجلس نمايندگان وجود دارد بايد برطرف شود. طبق اين لايحه، منع گسترده‌اي عليه واردات مستقيم از ايران به آمريکا و صادرات از آمريکا به ايران بجز غذا و دارو اعمال مي‌شود، از دولت آمريکا خواسته مي‌شود دارايي‌هاي برخي مقامات ايراني اعمال شود، به دولت‌هاي محلي و ايالتي و مديران دارايي‌هاي خصوصي اجازه داده مي‌شود که به راحتي سرمايه‌گذاري خود را از شرکت‌هاي انرژي که با ايران همکاري دارند خارج کند و علاوه بر آن کنترل صادراتي را تحکيم مي‌بخشد تا جلوي صادرات فناوري حساس به ايران را از طريق بازارهاي سياه غيرقانوني و ساير کشورها بگيرد.
اين اقدام سنا در حالي صورت مي‌گيرد که گروه‌هاي تجاري آمريکايي به کاخ سفيد هشدار دادند که طرح‌هاي کنگره براي گسترش تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران ممکن است منافع اقتصادي و امنيتي آمريکا را به شکل قابل توجهي تحليل ببرد.
اتاق بازرگاني آمريکا و ديگر گروه‌هاي تجاري در نامه‌اي به مقامات ارشد کاخ سفيد اعلام کردند: تحريم‌هاي پيشنهادي موجب مناقشات اقتصادي، ديپلماتيک و حقوقي با متحدين آمريکا مي‌شود و ممکن است اقدام مشترک عليه ايران را نقش بر آب کند.
گروه هاي تجاري به جيمز جونز، مشاور امنيت ملي کاخ سفيد و لارنس ساموز مشاور سياست اقتصادي کاخ سفيد گفتند که آنها با هدف ممانعت از دستيابي ايران به بمب هسته‌يي موافقند، اما از مفاد طرح‌هاي مجلس نمايندگان و سنا که ممکن است\" مانع از انجام معاملات تجاري معمول شرکت‌هاي آمريکايي با شرکاي مهم در سراسر جهان شود حتي اگر در صورتي باشد که اين معاملات به تجارت با ايران هيچ ارتباطي نداشته باشند\" ابراز نگراني کردند.
اين گروه‌ها اعلام کردند: اين مفاد مي‌تواند بخش بسيار بزرگي از جامعه تجاري جهاني با پيامدهايي که از نظر ما به طرز مناسبي ارزيابي نشده است در بر بگيرد.
آنها هشدار دادند که اين پيشنهادات ممکن است بر بانک صادرات - واردات آمريکا تاثير بسياري داشته باشد و از اين طريق که از
کارکردن اين بانک با همتايان خارجي‌اش با هدف کمک به صادرات مالي آمريکا که هيچ ارتباطي به بخش انرژي ايران ندارد جلوگيري کند.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه هري ريد، رهبر اکثريت دموکرات سناي آمريکا گفت که اين لايحه که تحريم‌هاي يک جانبه جديد آمريکا را عليه واردات بنزين ايران اعمال مي‌کند فشار جديدي را به دولت ايران وارد کرده و تهران را از آنچه وي دستيابي به يک سلاح هسته‌اي خواند باز مي‌دارد.
اين لايحه که شامل تحريم‌هايي است که مي‌تواند عليه شرکت‌هاي خارجي اعمال شود که بيش از 20 ميليون دلار در بخش انرژي ايران سرمايه‌گذاري کرده‌اند در پايان ماه اکتبر مورد تصويب کميته بانکداري سنا قرار گرفت. مجلس نمايندگان آمريکا نيز در 15 دسامبر نمونه مورد نظر خود را از اين لايحه تصويب کرد.
بر اساس اين گزارش ، آمريکا و برخي متحدان اروپايي‌اش مدعي‌اند که ايران تحت پوشش برنامه هسته‌اي صلح‌آميز خود در تلاش براي توليد سلاح هسته‌اي است و در همين راستا تاکنون تحريم‌هايي را عليه ايران اعمال کرده‌اند تا تهران را متقاعد به تعليق فعاليت‌هاي هسته‌اي‌اش کنند.
اين در حالي است که ايران بارها بر صلح‌آميز بودن فعاليت‌هاي هسته‌اي‌اش تاکيد داشته و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز در گزارش‌هاي متعدد خود به عدم انحراف اين فعاليت‌ها به سوي تسليحاتي شدن اذعان داشته است.
باراک اوباما مدعي شد که تمرکزش بر روي خلع سلاح هسته‌يي، ديپلماسي آمريکا در قبال ايران و کره شمالي را محکم‌تر کرده است و ادعا کرد که تهران با عواقب روزافزوني به خاطر برنامه‌ي هسته‌يي‌اش روبه‌رو است.
به گزارش ايسنا، باراک اوباما، رييس‌جمهور آمريکا روز چهارشنبه در اولين سخنراني رسمي سالانه خود درکنگره خطاب به نمايندگان مجلسين نمايندگان و سنا به برخي از مسائل سياسي خارجي حساس که در سال گذشته با آنها روبه‌رو بود از جمله تلاش‌هايش براي اتخاذ رويکردي جديد در قبال ايران و کره شمالي پرداخت.
به گزارش خبرگزاري رويترز، اوباما با بيان اين‌که تمرکزش بر روي کنترل تسليحات هسته‌يي دليل اين است که \"اکنون کره شمالي با انزواي بيشتر و تحريم‌هاي محکم‌تر روبه‌رو است\" به طور تلويحي ايران را به داشتن برنامه‌ي هسته‌يي تسليحاتي متهم کرد و مدعي شد: به همين دليل است که جامعه‌ي بين‌المللي متحدتر از پيش و جمهوري اسلامي ايران منزوي‌تر از پيش شده است.
به گزارش ايسنا به نقل ازخبرگزاري آسوشيتدپرس، اوباما گفت: در حالي که مقامات ايراني هم‌چنان به وظايف خود بي‌اعتنايي مي‌کنند، شکي وجود ندارد که آنها نيز با عواقب روزافزوني روبه‌رو خواهند شد. اين را قول مي‌دهم.
اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود که کارشناسان تاکيد دارند که تحريم‌ها عليه ايران کارآمدي ندارند و همين امر موجب بروز اختلاف ميان اعضاي 1+5 شده است.
نشست اخير 1+5 در نيويورک درباره ايران به دليل حضور نماينده سطح پايين چين در اين نشست بي نتيجه پايان يافت.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نيز اخيرا اذعان کرد که تحريم‌ها بر مردم ايران تاثير گذار است، نه برنامه هسته ييايران.
100


انتهای پیام/

کد خبر 1388111044